Какво трябва да знаете за медиация Варна, как да избегнете неблагоприятно решение по гражданско дело да започнето процедура по извънсъдебно решаване на спорове, както и избягване на съдебно дело във Варна, чрез постигане на взаимноприемливо споразумение?

Медиация Варна извън съдебно решаване на спорове

Какво трябва да знаете за медиация Варна, как да проведете консултация за медиация, как да избегнете неблагоприятно решение по гражданско дело (решение на съда по граждаско дело) да започнето процедура по алтернативна процедура за решаване на спорове, както и избягване на съдебно дело във Варна и решаване на спора без участието на адвокат във Варна и то чрез постигане на взаимноприемливо споразумение?

Какви са предимствата на медиация Варна?

При извънсъдебно решаване на спорове чрез медиация, страните, участващи в медиацията, са подпомагани от трето безпристрастно лице – медиатор, който им помага да постигнат споразумение, приемливо и за двете страни по спора. Страните встъпват в процедурата по медиация доброволно, като сами определят приоритетите и интересите си. Медиация Варна е един успешен начин за нормализиране взаимоотношенията между страните. Всички разговори, проведени с участието на медиатор, са поверителни. Медиаторът не може да бъде разпитван като свидетел при изготвяне на решение на съда по гражданско дело относно обстоятелства, станали му известни, във връзка с проведена процедура по медиация.

Доказано е, че медиацията е предпочитана процедура пред съдебен процес, който е по-скъп и отнема повече време, като също така съдебното решение по гражданско дело не е в сферата на влияние на страните. При медиация Варна няма губеща страна. Медиаторът действа независимо и безпристрастно, с цел да помогне и на двете страни да постигнат максимална защита на своите интереси. Свидетелства показват, че се постига висок процент споразумения чрез медиация и чудесна възможност за решаване на спорове без участието на адвокат във Варна.

Процедурата по медиация е доброволна. Това означава, че всяка от страните има право да се откаже да участва в процедурата във всеки един момент. Страните в медиацията имат равни права и равни задължения. Те сами определят съдържанието на споразумението, което подписват. Медиацията може да започне по инициатива на която и да е от страните по спора.

Какви спорове се решават чрез медиация Варна?

Медиация Варна е процедура по алтернативна процедура за решаване на спорове, включително търговски спорове, трудови спорове, спорове по наемни отношения, потребителски спорове, спорове в сферата на строителството, семейни спорове, вещни и облигационни спорове. В процедурата по медиация страните могат да участват лично или чрез представител. При нужда, в медиацията участват и други специалисти – психолози, консултанти, експерти в различни области.

Постигнатото чрез медиация Варна споразумение има силата на съдебна спогодба. По закон, то подлежи на одобрение от съда, но остава най-добрия способ за избягване на водене на съдебно дело във Варна.

Mediation Experts са специалисти в извънсъдебно решаване на спорове чрез медиация Варна. Ние сме лицензирани медиатори, вярващи в основните принципи на медиацията, а именно – доброволност, равнопоставеност, неутралност, безпристрастност и поверителност. Имаме зад гърба си десетки успешни медиации, приключили с постигнато споразумение, най-добрия компромис и за двете страни в медиацията.

Настоящата статия не представлява правно становище или правен съвет, съобразен с конкретна ситуация или субект, поради което авторът на статията не носи отговорност за предприемането на каквито и да е правни действия въз основа на съдържанието й.

Ако искате да запишете час за консултация за медиация с наш специалист по медиация в Добрич, медиатор във Варна и медиатор в София, свържете се с нас на тел. +359 888 19 46 20, или на имейл info@mediationexperts.eu. Възползвайте се от услугата онлайн медиация сега! Ако смятате, че медиацията не е подходяща за вашия случай тогава се свържете с адвокат Станимир Стоянов –  адвокат във Варна, адвокат в Добрич, адвокат в София, адвокат по гражданско право и адвокат по наказателно право.

Nevin Velikova
Nevin Velikova
2022-10-19
aa 71
aa 71
2022-10-19
baki
baki
2022-10-19
djemile hyusein Myumyun
djemile hyusein Myumyun
2022-10-19
Надежда Данчева
Надежда Данчева
2022-10-19
Маринела Кънева
Маринела Кънева
2022-10-19
Steffi Schadwinkel
Steffi Schadwinkel
2022-10-19
BB
BB
2022-10-19
Висок професионализъм и компетентност с ниво, на които винаги можеш да се довериш.
Martin Mihaylov
Martin Mihaylov
2022-10-18
Радостина Костова
Радостина Костова
2022-10-18