Какво е интересно да знаете за процедурата по онлайн медиация с екипа на Mediation Experts, какво означава медиатор, защо процедурата по дистанционна медиация е толкова важна за бързото решаване на конфликта, кога Ви е необходимо бързо и ефективно решаване на спорове между търговци, решаване на спорове между физически лица, защо трябва да гледаме на медиацията като средство за решаване на спорове и как да започнете процедура по онлайн медиация  с екипа на Mediation Experts Bulgaria?

Онлайн медиация

Какво е интересно да знаете за процедурата по онлайн медиация с екипа на Mediation Experts, какво означава медиатор, защо процедурата по дистанционна медиация е толкова важна за бързото решаване на конфликта, кога Ви е необходимо бързо и ефективно решаване на спорове между търговцирешаване на спорове между физически лица, защо трябва да гледаме на медиацията като средство за решаване на спорове и как да започнете процедура по онлайн медиация  с екипа на Mediation Experts Bulgaria?

Онлайн медиация като средство за решаване на спорове между физически лица и между търговци

Вместо да се обръщате към съда, защо не се опитате да разрешите Вашия спор чрез вече позната и бързо навлизаща, в България и цял свят, процедура по онлайн медиация? Медиацията предлага уникални възможности, както за търговците и така и за физически лица, да разрешат споровете си по икономичен, бърз и сигурен начин, без скъпи и продължителни съдебни процеси.  Спорът може и да помага за изясняване на истината, но ако в него не се влезе с разбиране на чуждата позиция, той може да прерасне в задълбочен конфликт. Понякога конфликта се превръща в траен и неразрешим. Решаването на спорове между физически лица и търговци е основна задача на медиацията, а да разбетете повече за медиацията, трябва да знаете, какво означава медиатор?

Роля на медиатора при онлайн медиация

Каква е ролята на медиатора? Какво означава медиатор? Медиаторите са онези професионалисти, които помагат на страните да стигнат до решение, което да ги удовлетворява – доброволно, без намесата на съда. Те могат да съдействат при различни типове спорове – семейни спорове, трудови спорове, договорни спороветърговски спорове (спорове между търговци), наследствени спорове за недвижими имоти, както и спорове свързани с права на потребители и т.н.

Онлайн медиация при Mediation Experts

Предимство на процедурата онлайн медиация е, че  може да се провежда между страни, които се намират на голяма дистанция помежду си, като в същото време страните се  ползват от комфорта на собствения си дом. Процедурата може да се проведе и дори да живеете извън България, като е много подходяща за провеждане на дистанционна медиация.  Процедурата по онлайн медиация  е ефективен начин за разрешаване на спор от разстояние, защото се спестяват много време и средства, свързани с пътуване. Процедурата  онлайн медиация е един от най-ефективните способи за извънсъдебно решаване на спорове, който гарантира равнопоставеност в процеса на договаряне. Двете страни участват доброволно в процедурата, обсъждат възможни решения на спора със съдействието на трето неутрално и безпристрастно лице – медиатор, което ги подпомага в достигането на взаимноприемливо споразумение. Участниците в процедурата се задължават да спазват поверителност относно обсъжданията по време на  медиацията. Процедурата онлайн медиация е незаменима при провеждане на трансгранична медиация.

Директива 2008/52/EО на Европейския парламент и на Съвета от 21 май 2008 година относно някои аспекти на медиацията по гражданскоправни и търговскоправни въпроси

Процедурата онлайн медиация е един от ключовите приоритети относно правилното прилагане на разпоредбите на Директива 2008/52/EО на Европейския парламент и на Съвета от 21 май 2008 година относно някои аспекти на медиацията по гражданскоправни и търговскоправни въпроси. Тъй като самата Директива създава правила, приложими към трансгранична медиация, нейното ефективно прилагане предполага предприемането на мерки, които да позволят разрешаването на спорове с такъв характер чрез медиация. Така страните в случай на дистанционна медиация биха могли да го разрешат посредством онлайн медиацията, от която и да е точка на Европа.

Платформи, които използваме за провеждане на онлайн медиация Ζоом, Facetime, WhatsApp или Skype

Процедурата по онлайн или дистанционна медиация се провежда, чрез платформите Facetime, WhatsApp, Skype или Zoom.

Как да започнете процедура по медиация?

  • Трябва да ни изпратите имейл, да ни изпратите съобщение чрез електронната ни форма за контакт или да се свържете с нас по телефона.
  • Опишете ни какъв е случаят, като посочите начините за връзка с Вас и с другата страна.
  • След като разгледаме Вашата заявка, ще се свържем с другата страна по спора и ще й изпратим покана за участие в процедура по онлайн медиация.
  • Ако и двете страни по спора са съгласни за провеждането на онлайн медиация, по банков път се заплаща посочената такса.
  • Страните се инструктират допълнително относно договора за онлайн медиация, както и процедурата по провеждането й.
  • Каква е цената на медиацията пречете в нашата тарифа за медиация

КАК ДА ОТНЕСЕТЕ СПОРА КЪМ МЕДИАЦИЯ?

За да пристъпите към процедура по алтернативно решаване на спорове, вие трябва да изберете медиатор от регистъра на медиаторите в България към Министерство на правосъдието.

Настоящата статия не представлява правно становище или правен съвет, съобразен с конкретна ситуация или субект, поради което авторът на статията не носи отговорност за предприемането на каквито и да е правни действия въз основа на съдържанието й.

Защо да изберете нас при започване на процедурата по онлайн медиация?

 

Ако искате да стартирате процедура по онлайн медиация, не се колебайте да се свържете с нас. Ние сме регистриран медиатор в София, медиатор във Варна, както и регистриран медиатор в Добрич. Нашият съвет е да се консултирате с добър и опитен медиатор още преди конфликта да се е задълбочил и ескалирал. Целта винаги е да се спестят излишни нерви и емоции, както и допълнителни неудобства. Ако медиацията не е удачен вариант или по друга причина не се стигне до нея, ние можем да излезем от ролята си на медиатори и да ви консултираме как да се договорите. Ако Ви е нужно допълнително разяснение на процедури във връзка с процеса на медиация, обърнете се към нас на : Тел. : +359 888 19 46 20, Имейл: info@mediationexperts.eu. Нашите услуги са съобразени с изискванията на клиента, за да отговарят на Вашите бизнес и индивидуални нужди. Ние постоянно търсим нови и по-добри решения, за да сме по-полезни на Вас и Вашия бизнес. Ако смятате, че медиацията не е подходяща за вашия случай тогава се свържете с адвокат Станимир Стоянов –  адвокат във Варна, адвокат в Добрич, адвокат в София, адвокат по гражданско право и адвокат по наказателно право.

Nevin Velikova
Nevin Velikova
2022-10-19
aa 71
aa 71
2022-10-19
baki
baki
2022-10-19
djemile hyusein Myumyun
djemile hyusein Myumyun
2022-10-19
Надежда Данчева
Надежда Данчева
2022-10-19
Маринела Кънева
Маринела Кънева
2022-10-19
Steffi Schadwinkel
Steffi Schadwinkel
2022-10-19
BB
BB
2022-10-19
Висок професионализъм и компетентност с ниво, на които винаги можеш да се довериш.
Martin Mihaylov
Martin Mihaylov
2022-10-18
Радостина Костова
Радостина Костова
2022-10-18